Albert Balog retro-kollekciója (katalogizálásához)

Albert Balog retro-kollekciója (katalogizálásához)

VA2 Dreamcast kísérlet

2024. január 24. - Albert Balog

A VA2 és a VA1 is pontosan ugyanazt a konzolhéjat használja. A képeken látható, hogy mindkettőnek pontosan ugyanaz az elrendezése és a csavarok elhelyezése. Az acél védőpajzs azonban teljesen más. A VA2 acélján nincs csatlakozó a GD-ROM meghajtó számára. Sárgával karikáztam be a különbségeket.

Ha VA2-es egységgel rendelkezik, és szeretne játszani a GDEMU-val, ki kell cserélnie az alaplapot és az acél védőlemezt (mindkettőt) egy VA1-re. Ezt VA2-acélt is lehet vágni, hogy nyílás legyen, de az acél vastagságával szerintem kockázatos.

Alternatív megoldásként, ha nem akarja módosítani a BIOS-t a VA2-n, hogy írott lemezes játékokat játszhasson, ki kell cserélnie az alaplapot, az acélpajzsot és a lemezmeghajtót (mindhárom) VA1-re.

Ezenkívül az összes Dreamcast modell (VA0, VA1, VA2) vezérlőportjai és tápegységei univerzálisak. A VA2 vezérlőportja zöld, a "2000" évszámmal, valamint a "MADE IN CHINA" felirattal ellátott tápegységen.

swap_1_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://albalog.blog.hu/api/trackback/id/tr718310639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása